Èxit del taller de Biofertilitat amb més de 50 persones de tota la Península, Balears i Canàries!

 

A# Ver Fotos Picasa Más Humus  B# Ver Fotos Picasa regenAG Barcelona

Més de 50 persones de tota la Península, Balears i Canàries han participat aquest cap de setmana passat (16N) a Can Comas en el Taller Introducció als Biofertilitzants i la Cromatografia. De la mà d’un dels majors experts internacionals de biofertilitat i regeneració de sòls  –Eugenio Gras de Más Humus i RegenAG-.

La bona notícia, diu Eugenio Gras, és que és possible escapar d’aquest cercle de dependència i augmentar considerablement el marge de benefici produint aliments de qualitat, a través d’un conjunt de solucions pràctiques i econòmiques.

L’esdeveniment, organitzat per regenAG Catalunya i el Parc Agrari, ha estat impartit per Eugenio Gras, especialista internacional del grup Mashumus, que juntament amb RegenAG, ha capacitat a milers d’agricultors a Llatinoamèrica, Austràlia i Europa que ja tenen sòls sans que produeixen aliments sans a preus competitius.

Durant els 3 dies que ha durat la capacitació, eminentment pràctica, els assistents han après a avaluar la qualitat de les seves terres gràcies a una metodologia científica anomenada Cromatografia, simplificada pel grup Mashumus i posada a l’abast de qualsevol pagès i agricultor. Després de la capacitació podran observar i entendre l’evolució dels seus sòls i la qualitat del seu compost de forma senzilla i molt barata, i així poder prendre les decisions correctes en la gestió de les seves finques i conreus.

Durant l’esdeveniment també han après a elaborar els seus propis fertilitzants biològics i diverses preparacions minerals, amb els quals reduiran de forma important les seves despeses en agroquímics, augmentant així la seva rendibilitat alhora que recuperen la salut dels seus sòls i milloren la qualitat dels seus aliments

Amb la crisi de 2008 es va produir un increment creixent del preu del petroli i paral · lelament dels agroquímics que depenen completament del combustible fòssil per elaborar i transport. Conseqüentment, la rendibilitat de l’agricultura convencional i la qualitat de vida dels agricultors va caure en picat, provocant l’abandonament de terres i èxode rural a tot el món. Amb aquest model d’agricultura convencional impulsada des de meitat del segle XIX a partir de Justus von Liebig i reforçada en tot el món per organismes internacionals en la revolució verda de meitat del segle XX fins avui, una part important de la riquesa generada pel productor serveix per engrossir les arques de les empreses agro-químiques, alhora que els aliments produïts estan cada vegada més contaminats i tenen menor valor nutritiu, el que ens afecta directament a tots.

La bona notícia, diu Eugenio Gras, és que és possible escapar d’aquest cercle de dependència i augmentar considerablement el marge de benefici produint aliments de qualitat. Durant els últims 40 anys, científics i agricultors pioners de tota Llatinoamèrica han desenvolupat tota una gamma de preparats senzills amb demostrada eficàcia en finques agrícoles grans i petites.

A Andalusia ja hi ha agricultors que fabriquen els seus propis fertilitzants biològics, com Juan Rodríguez de Màlaga, que va venir al curs a ampliar els seus coneixements. Joan pertany a una cooperativa que conrea 50 hectàrees d’oliverar i hortalisses diverses. En els últims anys han reduït els seus costos de producció entre 20 i 30.000 euros a l’any, el que els permet garantir els salaris de 2 dels 4 socis. Segons Joan aquesta manera de fer agricultura regenerativa es basa en promoure la vida a terra i per tant la seva recuperació i fertilitat. Conforme els sòls s’enriqueixen els agricultors també ho fan.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en RegenAG i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s